SİNOP / DİKMEN - Dikmen Güzelceçay İlkokulu

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Şbt

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  faaliyetler yapılmaktadır.

Haz

Sene sonu okul pikniğimiz okulumuzda yapıldı.Çocuklarımıza tatil öncesi güzel bir anı bırakmak için desteklerini esirgemeyen okul idaremize,öğretmenlerimize,okul çalışanlarımıza ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.Bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz.

Nis

Anasınıfı öğrencilerimiz KIDS IN NATURE adlı e Twinning projesi kapsamında toprakta yaşayan canlıları incelediler.

Nis

Okulumuz Anasınıfı KIDS IN NATURE adlı e twinning projesi uygulamaktadır.KIDS IN NATURE projesi çevre dostu bir aktivite olarak dünya bilimi(doğa)öğretmeye odaklanmaktadır.Proje kapsamında aylık olarak çocuklara ilk elden açık havada deneyimlerini sunmayı,bu şekilde yaşamı mümkün kılan doğal süreçleri ortaya çıkarmayı,çevredeki dünya hakkında bir anlayış oluşturmayı ve doğaya karşı olumlu ve değerler geliştirmeyi amaçlamaktayız.

Ara

OKULUMUZDA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İLÇEMİZ ŞEHİT YAKINI RECEP SATILMIŞ DOLMA İLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ock

Öğrencilerimiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 1.dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. İlçe Kaymakamımız Suat HATAM ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sedat YILMAZ okulumuzda düzenlen karne töreninde öğrencilerimizi ve okulumuzu yalnız bırakmadı.   İlçe Kaymakamımız Suat HATAM, bazı sınıfları gezerek çocuklara karnelerini dağıttı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakamımız Suat HATAM,öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmelerini tavsiye ederek iyi tatiller diledi. Tüm Öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize İyi Tatiller Dileriz...